středa 3. února 2010

Obtěžuje vás zápach z tlamy u psa?


Obtěžuje vás zápach z tlamy u psa? Zápach z tlamy je signálem dentálního onemocnění Může se jednat o zubní kaz, zubní plak nebo zubní kámen a nebo třeba zánět dásní.

Kromě pravidelného čištění zubů s použitím speciální zubní pasty pro psy (nikdy nepoužívejte pastu určenou pro lidi) existuje mnoho dentálních pochoutek pro psy, které účinně odstraňují zubní kámen,pomáhají udržet zdravé dánňě a odstraňují zápach z tlamy. Mohou být nutričně vyváženy, s obsahem vitaminů nebo minerálů. Tato dentální pochoutky jsou určeny pro všechna plemena a proto se vyrábějí v různých velikostech, tvarech a příchutích.

1. Pochoutky pro psy tvrdé

Jsou to například sušené svaly a šlach, přírodní kosti a klouby nebo kůže (proplétaná, stočená, nakrájená na kousky, plněná atd.), sušenky a křupky pro psy.

Tvrdá struktura pochoutek pomáhá odstraňovat zubní plak. Pravidelné žvýkaní zabraňuje usazování plaku a tím zabraňuje vzniku kazu nebo zubního kamene. Žvýkáním si pes procvičuje čelisti a posiluje zuby.

2. Měkké pochoutky pro psy

Ačkoli tyto pochoutky nenabízejí okamžitý efekt tak jako tvrdé pochoutky, mají účinek dlouhodobý. Měkké pochoutky bývají nutričně vyvážené a jsou obohaceny vitaminy a minerály, které prospívají zubům.


3. "Greenies"

Skvělé žvýkání pro psy - zábavné a hlavně účinně redukuje zubní plak a odstraňuje zubní kámen. Při vývoji byl dán zřetel na dentální strukturu různých plemen a jejich velikost a mechanizmus kousání. Jsou z 95,7% stravitelné.

Mají jemnější strukturu, což dovoluje proniknout k zubům. Bývají obohaceny o vitaminy a minerály a látky zabraňující zápach z tlamy.

Některé pochoutky tvrdé i měkké jsou obohaceny o ingredience odstraňující zápach z tlamy - skořice, máta, chlorofyl nebo semena petržele.


Související články:
Plaque Off Animal - Jak odstranit zubní plak a zubní kámen  
Víte jak čistit psovi zuby? - 4 základní kroky
Přípravky na odstranění zubního kamene u psa
Zubní plak a zubní kámen u psů a koček
Zápach z tlamy trápí 90% psů starších jednoho roku. Jak tomu předejít?

Žádné komentáře:

Okomentovat