pondělí 23. ledna 2012

Nuova Fattoria - chutné,vyvážené,kvalitní, cenově velmi výhodné granule pro psy


Granule pro psy Nuova Fattoria jsou sice zařazeny do skupiny prémiových krmiv. Svým složením se však vyrovnají a mnohdy i předčí některá superprémiová krmiva. Dalo by se říct, že dostnete kvalitní, chutné krmivo za svělou cenu.

Dovážejí se k nám z Itálie a přestože nejsou tolik podpořeny reklamou jako jiné značky, počet spokojených chovatelů rychle narůstá.

Vyrábí se ve třech kategoriích - pro dospělé psy, pro štěňata a mladé psy a pro starší psy. Je doporučováno také pro citlivé psy s trávícími obtížemi a psy trpícími průjmy.

Pro porovnání jsem vybrala kanadské krmivo K9.


Proč?

1. jsou extrémně chutné

Dalšími kvalitativními znaky jsou:


2. vysoká metabolická energie a stravitelnost (90%)
3. unikátní výrobní technologie
4. respektuje výživu psa jako masožravce
5. neobsahuje vedlejší rostlinné nebo živočišné produkty, rostlinné oleje, barviva, sóju atd.
6. všechny použité suroviny jsou v potravinářské kvalitě a čistotě

1. Granule pro psy Nuova Fattoria Stone Crick - pro dospělé psy

Složení krmiva

Masová moučka z čisté svaloviny (vepřové a kuřecí), vepřový tuk, extrudovaná kukuřičná mouka, loupaná rýže, kukuřičný gluten, komplex minerálních látek a vitamínů, antioxidanty BHT, BHA - dle směrnic EU

Analýza krmiva

Proteiny: 28 % Tuk: 22 % Popeloviny: 6 % Vláknina: 4 % Vápník: 1,5 % Fosfor: 1 % Vlhkost: 9 %, Vitamín A: 10000 I.U. ,Vitamín D3: 1000 I.U., Vitamín E: 100 mg/kg Měď: 12mg/kg



Stravitelnost: 90 % Využitelná energie: 4650 kcal/kg


Granule pro psy Nuova Fattoria doporučuje rovněž Rudolf Desenský, známý psycholog v oblasti zvířat.


Pro porovnání jsem vzala kanadské krmivo K9 Large Breed pro dospělé psy velkých plemen

K9 Lagre Breed

Složení:

Moučka z kuřecího masa, mletá žlutá kukuřice, mletá pšenice, pšeničná mouka, kuřecí tuk (stabilizovaný vitamínem E), kuřecí maso, lněné semínko, chlorid sodný, cholinchlorid, kyselina sorbová, glukosamin, chondroitin, acetát vitamínu A, d-aktivovaný živočišný sterol, di-alfa tokoferol acetát, komplex menadion sodium bisulfit, přídavek vitamínu B12, riboflavin, niacinamid, d-kalcium pantotenát, pyridoxin hydrochlorid, thiamin mononitrát, kyselina listová, biotin, síran železnatý, oxid manganičitý, síran zinečnatý, síran měďnatý, jodid vápenatý, selenit sodný.

Deklarované jakostní znaky:

Proteiny 22.0%,tuky 12.0%, vláknina 2.7%, popeloviny 5.2%, vlhkost 10.0%, vápník 1.0%, fosfor 0.9%, měď 11.0 mg/Kg, zinek 140.0 mg/Kg, vitamin A 8,000.0 IU/Kg, vitamin D3 1,000.0 IU/Kg, vitamin E 60.0 IU/Kg
vitamin B6 1.5 mg/Kg,


Využitelná energie 3470 kcal/kg


Při porovnávání složení a deklarovaných jakostních znaků krmiva K9 Maintenance pro střední plemena a K9 Maintenance Large Breed pro velká plemena jsem zjistila, že složení i procentuální zastoupení jednotlivých složek je naprosto stejné.



2. Granule pro psy Nuova Fattoria Mistr Puppy jsou vhodná pro štěňata od osmi týdnů do dvanácti měsíců a rovněž pro březí a kojící feny. Obsahují více protejnů 32% a mají vyšší hodnotu metabolické energie: 4850 kcal/kg v porovnání s granulemi pro dospělé psy.



3. Naopak Nuova Fattoria Mistr Old Light mají nižší obsah tuků 16% a nižší hodnotu metabolické energie: 4100 kcal/kg. Jsou tedy vhodné pro staré psy a pro psy s nízkou pohybovou aktivitou, pro psy s nadváhou nebo tendencí k tloustnutí.

Podrobné informace včetně ceny, gramáží atd. naleznete zde: Granule pro psy Nuova Fattoria

Žádné komentáře:

Okomentovat