úterý 1. června 2010

Hypoalergenní krmivo pro psy


Podle odhadů trpí alergickým onemocněním až 15% psí populace. Pro psa trpícího přecitlivělostí na krmivo je třeba vybrat hypoalergenní krmivo pro psy.

Je ovšem třeba zdůraznit, že nejčastějšími alergickými onemocněními nejsou alergie potravní, nýbrž alergie na bleší kousnutí a atopie. Potravní hypersensitivita je až na třetím místě.

Někteří psi jsou alergičtí na složky, které jsou běžné v krmivech pro psy, bílkoviny se na tom podílejí nejčastěji.

V některých případech, kdy krmivo obsahuje příliš mnoho zdrojů bílkovin, což představuje i vyšší riziko rozvoje alergie na tyto bílkoviny (tj. zvýšené riziko sensibilizace psa), mohou tyto bílkoviny způsobit klinický projev alergie pokud je již pes na některou složku přecitlivělý.

Pro přecitlivělé psy je jedna z možných strategií omezit počet zdrojů bílkovin v krmivu a tak omezit projevy potravní alergie. Jinými slovy, nahradit běžné krmivo krmivem hypoalergenním.

Hypoalergenní krmivo pro psy

Dnes najdete na trhu velké množství kvalitních hypoalergenních krmiv pro psy. Většina značek má ve své nabídce hypoalergenní řadu: Acana,Caliba, Proplan, Brit Care,Hills atd.

Já osobně (a hlavně můj pes) jsem si oblíbila a mohu doporučit značku Arden Grange.

Hypoalergenní krmivo pro psa Arden Grange je superprémiové krmivo vyznačující se vysokou chutností, kvalitou surovin a jejich zpracováním.

Najdete zde mimo jiné krmivo Arden Grange Ocean White Fish and Potato.

Jediným zdrojem bílkovin je zde mořská treska (Obsah sušeného masa je 26%).

Neobsahuje žádné obiloviny – jediným zdrojem škrobů jsou brambory hodnocené v poslední době jako nejlepší zdroj sacharidů pro výživu psů.

Tato kombinace hypoalergenních a nejlépe stravitelných surovin spolu s absencí nejčastějších potravních alergenů (hovězí, sója, mléčné produkty) předurčuje recepturu i pro výživu jedinců s výraznou potravní přecitlivělostí a sklonem k zánětům.

Zde si můžete přečíst víc nejen o krmivu značky Arden Grange, ale také porovnat cenu nebo složení s ostatními hypoalergenními krmivy: Hypoalergenní krmivo pro psa

Čtěte:



Onemocnění kůže u psa a kočky - příznaky, příčiny, léčba

Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?
Klinické diety - krmivo jako lék
First Mate - Holistické krmivo pro psy s kožními problémy
V čem se krmivo Platinum liší od ostatních kvalitních krmiv?
Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?
Hypoalergenní granule pro psy malých plemen

Žádné komentáře:

Okomentovat