středa 8. září 2010

Kloubní výživa pro koně s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové


Hyalutidin EC Aktiv je kloubní výživa pro koně, kde je hlavní účinnou látkou kyseliny hyaluronová vázaná v komplexu s chondroitin sulfátem.

Tyto dvě hlavní složky synoviální tekutiny působí součinně, tzn. že se navzájem podporují při ochraně a výživě chrupavčité tkáně. Komplex kyseliny hyaluronové a chondroitinu vykazuje mnohem účinnější vlastnosti než každá z těchto látek samostatně.

HCK – tento klinicky ověřený komplex účinných látek je nyní k dispozici jako tonikum, v tekuté, chutné a lehce vstřebatelné formě, takřka s okamžitou absorpcí a doplňováním depozitních míst v organizmu, čímž je zajištěna velmi rychlá účinnost.

Výhodou této formy výživy a jejího složení je maximální komfort v doplňování pouze v jediné denní dávce a dále výborná snášenlivost a šetrnost k sliznicím trávicího ústrojí, která podstatně méně zatěžuje organismus než prášek či tablety.

Hyalutidin EC Aktiv - kloubní výživa pro koně

Tato velice účinná kloubní výživa pro koně se vyrábí pouze z přírodních produktů.

Jako doplněk výživy nahradí nedostatek kyseliny hyaluronové a chondroitin sulfátu v organizmu.

Toho se dá jednoduše dosáhnout požitím před ranním krmením nebo spolu s krmením:

30 ml denně pro všechny kategorie koní
20 ml denně pro všechny kategorie pony, hříbat a mladých koní, a to po dobu minimálně 30 dnů nepřetržitě.

V případech starších zvířat s dlouhotrvajícími problémy s pohybem a zvětšené bolestivosti či výrazně namáhaných zvířat ve sportovním vytížením a s tímto spojeným vyšším zatížením a opotřebováním pohybového aparátu, se pro prvních deset dní doporučuje zvýšit dávkování na 50 ml (respektive 30 ml u pony).

Na základě výše uvedeného příjmu se jedná o doplňování zásoby chondroprotektivních látek v organizmu, v závislosti na stupni poškození kloubních tkání a na zatížení kloubu může uvedená saturace neboli doplňování depozit kyseliny hyalurenové a chondroitinu trvat různou dobu.

Samozřejmě se účinek neprojeví hned, neboť zásoba kyseliny hyaluronové a chondroitinu musí být nejprve dále doplněna. Již po druhém týdnu denního podávání můžeme pozorovat u zvířat začínající úlevu od bolesti – větší chuť do práce, zlepšenou pohyblivost, rychlejší uvolnění při opracování a větší ohebnost. Během následující doby se tato zlepšení stávají více a více zřejmými, s občasnými výkyvy v závislosti na počasí a namáhaní kloubů.

Obvykle na konci čtyřtýdenního podávání HCK je většina artritických bolestí či potíží snížena na lehce snesitelnou úroveň nebo úplně zmizí. V některých případech se ale v závislosti na jedincem nahromaděných požadavcích a na namáhání kloubů podávání HCK musí prodloužit na šest až osm týdnů, dokud není u zvířete dosaženo dostatečné úlevy od bolesti a tím zlepšení pohyblivosti.

Jakmile je pohyblivost do velké míry zlepšena a úleva od bolesti je znatelná, efekt pro jednotlivce potrvá bez užívání HCK různou dobu, obvykle tři až čtyři měsíce, především v závislosti na namáhání kloubů. Jakmile se potíže zvířete opět začnou projevovat, doporučujeme denně užívat doplněk HCK po dobu dalších čtyř týdnů.

Více informací naleznete na - Hyalutidin EC Aktiv - kloubní výživa pro koně


Pravidelným užíváním této kloubní výživy v dobách potíží plus užívání s přestávkami, můžeme potlačit a zastavit bolestivost způsobenou artrózou a podstatně zvýšit pohyblivost, uvolnění a ohebnost pohybového aparátu všech sportovních a pracovních kategorií koní a pony.

Další novinky a tipy na našem novém blogu: Vše pro koně

Související články:

Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa? 
Kloubní výživa pro štěňata
Bolesti kloubů u psa - Jak pomoci pejskovi s artrózou
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior 

Žádné komentáře:

Okomentovat