čtvrtek 9. září 2010

Ničí vám kočka nábytek? Pořiťe si škrabadlo pro kočku



Chcete si pořídit domů kočku, ale obáváte se, že vám bude drápkami škrábat a ničit nábytek, rámy dveří či závěsy? Vaše obavy jsou oprávněné. Pro kočky je toto chování přirozené - obrušuje si drápky a označuje tak své teritorium. Pokud jí pořídíte vhodnou náhradu - škrabadlo pro kočky - máte po problému.


Škrabadlo patří k základní výbavě pro kočku. Kočka se tak nejen zabaví, ale škrabadlo jí poskytne ůkryt a místo k odpočinku odkud má výhled na okolí.

Jak vybrat vhodné škrabadlo pro kočku?

1. Škrabadlo by mělo být vysoké alespoň 90 cm. To kočce umožní protáhnout celé tělo až po špičku ocásku.

2. Škrabadlo by mělo být pokryté hrubým materiálem, jako je například sisal,jelikož kočky rády drápou drsné věci. Často se používá na pokrytí škrabadla koberec. To však s sebou nese jisté riziko: kočka nebude schopná rozeznat rozdíl mezi kobercem "povoleným", a "zakázaným" peršanem v obývacím pokoji. Pokud je na škrabadle připevněný koberec, měla by být vidět pouze jeho drsná spodní strana.

Kde škrabadlo pro kočku umístit?

Vhodné místo je třeba roh obývacího pokoje či ložnice, tak aby bylo na očích majitela. Škrabadlo ukryté v chodbě nebo na odlehlém místě kočku nejspíš nebude zajímat.


Další podmínkou spokojenosti je ponechání škrabadla na stálém místě. Proti vykolejení z obvyklého stavu věcí kočky často protestují. A takovým zásahem by samozřejmě bylo i stěhování škrabadla.


Já osobně také chci, aby bylo škrabadlo pro kočky pěkné.

Související články:

Proč kočky nechodí na svůj záchod - Jak postupovat při řešení tohoto problému
Průjem u koček - Nejčastější příčiny, rizika, léčba



1 komentář:

  1. To jo. Já četla ještě jiný článek - https://www.oblibeno.cz/kocka-uz-nabytek-neposkrabe/ a asi škrabadlo budu muset koupit...

    OdpovědětVymazat